Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Високи комесар ОЕБС-а за националне мањине Каират Абдракхманов посјетио Савјет националних мањина Републике Српске

08.04.2022.


 
У просторијама Народне скупштине Републике Српске 8. 4. 2022. године, предсједница Савјета националних мањина Републике Српске Маја Кременовић са сарадницима уприличила је радни састанак са Високим комесаром ОЕБС-а за националне мањине, Њ. Е. Каиратом Абдракхмановим. Састанку су такође присуствовали и потпредсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Александра Далшашо Лепир, Фрањо Ровер предсједник Савеза националних мањина Републике Српске и Игор Котјелников, потпредсједник Савјета.
 
 
У свом уводном излагању, предсједница Савјета информисала је уваженог госта о раду и најзначајнијим активностима које је Савјет реализовао у сарадњи са Савезом националних мањина Републике Српске. Посебно, истакла је значај усвојене Стратегије за унапређивање и заштиту права припадника  националних  мањина у Републици Српској као и о веома доброј и успјешној сарадњи са институцијама Републике Српске и Мисијом ОЕБС-а. Између осталих тема, делегацију Високог комесара су укратко информисали о примјерима сарадње који се односе на локалне заједнице, финансирање програма и пројеката, образовање и језик националних мањина, културу, прекограничну и привредну сарадњу и слично.
 
 
Потпредсједавајућа Вијећа народа Републике Српске, Александра Далшашо Лепир сматра да у Републици Српској постоје многобројни примјери добре праксе који се односе на припаднике националних мањина, те да се на различитости у свим сферама друштва увијек гледа као предност а не као на препреку посебно кад су у питању националне мањине.
Високи комесар ОЕБС-а за националне мањине Њ.Е. Каират Абдракманов је похвалио рад Савјета и Савеза националних мањина Републике Српске те је изразио своје одушевљење и захвалност на добијеним информацијама, а посебно је истакао да најбољи примјери из праксе у Републици Српској заиста могу послужити као примјер и у другим земљама, те је исказао позитиван став и позвао све учеснике састанка за интензивнију будућу сарадњу. 
 
 
M. K.