Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Različite boje, jedna igra – sportom protiv rasizma i diskriminacije

10.05.2011.

Na poziv Organizacije žena opštine Sveti Nikola iz Makedonije, Udruženje Slovenaca „Triglav“ Banja Luka učestvovalo je u projektu „Različite boje, jedna igra – sportom protiv rasizma i diskriminacije“.


Projekat je trajao od 26. aprila do 5. maja 2011. godine, a cilj je bio pokazati da smo svi jednaki i da sve ljude treba tretirati na isti način. U okviru projekta je raspisan nagradni konkurs na istu temu kao i naziv projekta. Konkurs je bio dostavljen srednjim školama u zemljama koje su bile uključene u projekt, te su izabrani najbolji radovi – literarni i likovni.

Karavan sa volonterima je krenuo iz Makedonije, preko Kosova, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije a završna manifestacija je održana u Banjaluci, dok je rezime cijelog karavana održan u Srbiji na povratku u Makedoniju. Volonteri iz svih zemalja su se okupili u Banjaluci 2. maja i proveli 3 dana sa našim volonterima.

Prvi dan je bio rezervisan za upoznavanje volontera i predstavljanje partnerskih organizacija, te interkulturalno veče. U utorak, 3. maja program je održan u prostorijama Kluba nacionalnih manjina i počeo je izvedbom u kojoj su učestvovali volonteri iz Makedonije. Otvorena je i izložba radova, a pročitani su i nagrađeni radovi. Posebna nam je čast to što su od svih pristiglih radova, dva iz Banjaluke osvojila nagrade – prvu i treću. U nastavku programa, odigrana je fudbalska utakmica na sportskom terenu Osnovne škole „Dositej Obradović“ u kojoj su učestvovali svi volonteri, a u popodnevnim časovima su naši volonteri odveli goste u obilazak grada.

Druženje je završeno u srijedu, 4.maja kada su volonteri otišli nazad u svoje države. Vrijeme nas je poslužilo, druženje je proteklo u izuzetno dobroj atmosferi, kontakti su uspostavljeni, a gosti su bili prezadovoljni prijemom u našem gradu.