Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Učešće na folklorno-umjetničkom festivalu pod nazivom «В Борщівському краї цвітуть вишиванки» Ternopiljska oblast

15.09.2010.


 Članovi kulturno prosvjetnog udruženja Ukrajinaca ,,Taras Ševčenko“ iz Banja Luke  putuje u matičnu zemlju Ukrajinu u periodu od 17.09.2010.god. do 23.09.2010.god. na poziv Ternopiljske oblasne državne administracije.
Članovi će učestvovati na jednom od najpoznatijih folklorno-umjetničkih festivala pod nazivom  «В Борщівському краї цвітуть вишиванки» ( ,,U Borševskom kraju cvjetaju vezovi“) u grad  Ternopilj.
Kulturno prosvjetno udruženje Ukrajinaca ,,Taras Ševčenko,, iz Banja Luke osnovano je 1966.godine, i poslije više od 15 godina članovima udruženja ostvarila se želja za odlazak u matičnu zemlju Ukrajinu u Ternopiljski region.
Članovi folklornog ansambla i vokalno-pjevačka grupa prestaviće se na festivalu sa tradiconalnim ukrajinskim igrama i pjesmama koje smo više od jednog vijeka njegovali i očuvali na ovim prostorima jezik, običaje, muziku,folklorne igre ,nacionalna jela,nošnju i čitavo bogastvo nasleđeno od naših predaka .
Pored nastupa na festivalu članovi će posjetiti više gradova Ternopiljske oblasti Borščiv, Bučač, Zbaraž, Počaiv ,manastire i crkve Ternopiljskog regiona.
Odlazak u Ukrajinu finansijski podržalo je Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske i grad Banja Luka.

Više informacija o Ternopilju i festivalu možete pronaći na sledećoj web stranici:

www.adm.gov.te.ua