Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Svečani koncert povodom Slovenačkog kulturnog praznika

12.02.2016.

Udruženje Slovenaca RS „Triglav“ je u organizaciji sa Ambasadom Republike Slovenije u BiH i Kulturnim centrom Banski dvor u nedjelju, 7. februara 2016. obilježilo Slovenački kulturni praznik, Prešernov dan.


Banja Luka, 7. februar 2016.

U Kulturnom centru Banskog dvora u Banjaluci je Simfonijski orkestar Konzervatorijuma za muziku i balet iz Maribora izveo divan koncert. Na programu su bile kompozicije Betovena, Mocarta, Šuberta i Ipavca. Solist na klaviru je bio mladi 16-godišnji pijanist Žan Milošič Dundek, a orkestar je izvrsno vodio prof. Slavko Magdić. 

Brojna publika među kojom su bili i ambasador Republike Slovenije u BiH Iztok Grmek, konzul Konzularne kancelarije Republike Slovenije u Banjaluci Marjan Ristič, predstavnik Kancelarije Vlade Republike Slovenije za Slovence po svijetu Marjan Cukrov, šef kancelarije OHR i zamjenik Visokog predstavnika u Banjaluki Ulrike Hartmann, javni i kulturni radnici Grada Banjaluka te mladi muzičari i njihovi profesori sa Akademije umjetnosti i Muzičke škole iz Banjaluke. Muzičari, iako mladi, već sada su umjetnici, a svojim muzičkim izvođenjem zahtjevnih kompozicija omogućili su slučaocima poseban užitak u ljepoti muzičke umjetnosti.

Nataša Kajmaković

Banja Luka: KAFA U 5 - KONCERT SIMFONIJSKOG ORKESTRA KONZERVATORIJUMA ZA MUZIKU I BALET MARIBOR