Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Održana završna manifestacija projekta "Upoznajmo nacionalne manjine" u Prijedoru

16.03.2019.

U Pozorištu Prijedor, u četvrtak 14. marta 2019. godine održana je završna manifestacija pod nazivom "Upoznajmo se. Ova manifestacija predstavlja završnu aktivnost projekta "Upoznajmo nacionalne manjine", a kojeg sprovodi Grad Prijedor u sklopu projekta "Jačanje zaštite nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini", a u okviru zajedničkog programa Evropske Unije i Savjeta Evrope "Horizontal Facility" za Zapadni Balkan i Tursku.


Projekat "Upoznajmo nacionalne manjine", ima za cilj da unaprijedi položaj četiri nacionalne manjine u Gradu Prijedoru koje imaju registrovana udruženja (Česi, Ukrajinci, Romi i Slovenci). Vrijednost projekta je 11.000 evra, od čega Grad Prijedor učestvuje sa 1.000 evra. Unapređenje položaja nacionalnih manjina u Gradu Prijedoru kao i upoznavanje građanstva i sa nacionalnim manjinama koje žive na ovom prostoru, su glavni ciljevi projekta.

 

U svojim prigodnim govorima, brojnoj prisutnoj publici obratili su se, ispred domaćina Grada Prijedor, Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti kao i Milica Kotur ispred Ministarstva prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske i Franjo Rover, predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.
 
 
 
Na ovoj završnoj manifestaciji, prezentovana je publikacija "O nacionalnim manjinama Grada Prijedor" kao i dokumentarni film "Upoznajmo se", u kojima su sadržane sve informacije o aktivnostima koje su realizovane u sklopu ovog projekta.
 
 
 
Pred završetak ove manifestacije, uručene su prigodne nagrade za tri prvoplasirane škole sa "Prvog takmičenja osnovnih škola Prijedora" koje je održano 15. 02. 2019. godine, a svim učenicima koji su učestvovali u ovom takmičenju uručeni su i prigodni pokloni.
 
 
M. K.